Grillatut, glaseeratut persikat ja vuohenjuustoa

Voit valmistaa helpon mutta maultaan monitasoisen kastikkeen lisäämällä edulliseen balsamiviinietikkaan hiukan sokeria ja mustapippuria, ja keittämällä sen siirapiksi. Kun tämä kastike yhdistetään grillattujen persikoiden ja happaman vuohen¬juuston kanssa, tuloksena on jälkiruoka, jonka aromien syvyys tulee yllättämään vieraasi.

4 annosta

AINEKSET

2,4 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl kidesokeria
1 rkl vastarouhittua mustapippuria
2 kypsää mutta kiinteää suurta  persikkaa, puolitettuina ja kivettöminä
2 rkl kasviöljyä
115  g vuohenjuustoa murennettuna

Yhdistä etikka, sokeri ja pippuri pienessä paistinpannussa ja kiehauta seos liedeltä ajoittain sekoitellen. Laske lämpöä hiukan ja anna poreilla, kunnes seos on siirappimainen ja vähentynyt noin kolmannekseen alkuperäisestä määrästä (25-30 minuuttia). Ota pois liedeltä ja laita sivuun.

Sytytä grilli.

Hiero persikanpuolikkaat kevyesti öljyllä ja laita ne grilliin leikkauspinta alaspäin. Kypsennä vain siihen asti, kunnes ne ovat hiukan hiiltyneet; noin 6 minuuttia. Käännä puolikkaat ympäri, valele niille reilusti glaseerausta ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia.

Aseta persikanpuolikkaat jälkiruokalautasille leikkauspinta alaspäin ja laita heti jokaiselle puolikkaalle lusikallinen vuohenjuustoa. Ripottele halutessasi vielä vähän glaseerausta ja tarjoa lämpimänä.

Seuraa meitä