Naudan entrecote kokonaisena kamadosta

Iso pala lihaa ja pitkään kypsennettynä, nyhdettynä ehkä herkullisimmillaan. Ota haltuun parit perusvinkit.

 

n. 12,5 kg naudan entrecote

150-200 g rub maustetta

 

Poista mahdolliset kalvot lihasta. Jätä kuitenkin rasvaa, se antaa lihalle pitkään kypsennettäessä mehukkuutta. Hiero rub-marinadi lihan pintaan ja kääri se tiukkaan kelmuun. Tämän jälkeen laita entrecote maustumaan jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi.

Ota liha huoneen lämpöön n. 1 tunti ennen grillausta. Kamadoa kuumennettaessa pitkää kypsytysaikaa vaativia lihoja varten on grilli syytä kuumentaa lähtöön kunnolla. Tällöin hiiliä ei tarvitse välttämättä lisätä grillauksen aikana. Kamadossa lämpöä ja liekkiä on helppo säädellä ilmanottoaukkojen avulla. Myös konvektiokivi tai muun lämmönjakolevyn käyttö on suositeltavaa, jolloin liha ei pala alapuolelta ja sitä ei tarvitse käännellä koko ajan grillissä.

Paistomittarilla saadaan paras tulos, mikäli haluat lihasta mediumin ja veitsellä leikattavaa on hyvä sisälämpötila 54-55 astetta. Tämä saavutetaan 100-120 asteisessa kamadossa n. 4-5 tunnissa. Jos taas haluat lihasta hieman mureampaa ja revittävää voit jatkaa kypsennystä matalassa lämpötilassa (n. 80-100 astetta) pidempään. Lihaa voi myös sivellä tällöin grillauksen aikana joko bbq-kastikkeella tai suolaliuoksella.

Kamado on kiva kaveri kunhan annat sille aikaa, jokainen grilli on yksilö ja itselleen parhaat säädöt ja lämpötilat löytyy erilaisia variaatioita kokeilemalla!

 

Seuraa meitä