Kylmäsavustettu poron sisäfile

Poron sisäfile sopii mainiosti kylmäsavustettavaksi. Myös naudan sisäfile toimii loistavasti. Kokeile, ja ihastu kylmäsavun tuomaan makuun.

 

Kylmäsavustettu poron sisäfile

4 kpl tuoretta poron sisäfilettä (a 150 g)

Suolaliuos:

1 litra kylmää vettä

150 g suolaa

30 g sokeria

 

Renssaa lihoista mahdolliset kalvot pois. Valmista suolaliuos kylmään veteen ja kaada se sisäfileiden päälle niin että lihat peittyvät kokonaan. Laita kelmu tiiviisti astian ympärille ja laita jääkaappiin 36 tunniksi.

Laita kylmäsavugeneraattoriin Mustang Pro kylmäsavupuruja ohjeen mukaan, yhdellä latauksella savustusaika on n. 10-12 tuntia. Jos haluat reilummin savunmakua, voit toistaa savustuksen kaksi tai kolmekin kertaa. Muista huolehtia, että lämpötila pysyy alhaisena koko savustuksen ajan. Hyvä lämpötila on tässä kohtaa 5-10 astetta. Huolehdi myös hygieniasta ja siitä että savustukseen käytettävä kaappi, astia tai grilli on puhdas. Lihat on hyvä asettaa generaattorin yläpuolelle savustumaan.

Valmista saat jo yhdellä savustussavustuskerralla (10-12 tuntia). Ohueksi leikattuna siivuna voit tarjota poroa leikkeleen tavoin tai vaikka herkullisena alkuruokana juhlabuffet pöydästä!

 

Seuraa meitä