Karitsan paahtopaistia, tatti-pinaattipaistosta ja mintturaita

Savustamalla karitsaa saat klassikkoon uusia sävyjä. Kokeile ja ihastu!

Karitsan paahtopaisti

4 kpl karitsan paahtopaistia

marinadi:

4 valkosipulin kynttä

rosmariinin oksa

oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

 

Tatti-pinaattipaistos

3-5 tuoretta tattia

150 g tuoretta pinaattia

2-3 valkosipulinkynttä

1-2 salottisipulia

suolaa ja mustapippuria sekä voita paistamiseen

 

Mintturaita

200 g turkkilaista jogurttia

1-2 dl tuoretta minttusilppua

1/3 kurkun raastettu kuori

1 valkosipulinkynsi

loraus hunajaa

suolaa ja pippuria

 

Poista karitsan paahtopaisteista mahdolliset kalvot. Valmista marinadi ja laita lihat marinoitumaan vähintään 2-3 tunniksi jääkaappiin. Valmistele savustuskaappi käyttökuntoon ja muista täyttää vesiastia.

Valmista tässä välissä mintturaita. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää jogurttiin. Raasta kurkusta kuori ja lisää joukkoon. Mausta vielä hunajalla, suolalla ja pippurilla.

Aseta savustuslämpötilaksi 95 astetta. Laita liotetut purut kaappiin ohjeiden mukaan vasta kun savustuskaappi on saavuttanut asetetun lämpötilan. Savustaminen on hyvä aloittaa vasta kun savua alkaa muodostumaan kaappiin. Laita lihamittari keskelle paahtopaistia ja aseta tavoitelämpötilaksi 58 astetta. Ota lihat vetäytymään folioon kun saavutat halutun lämpötilan.

Valmista tatti-pinaattipaistos viimeisenä. Pilko tatit, sipuli ja valkosipuli ja lisää pannulle missä on reilu nokare voita. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia ja lisää pinaatti. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Leikkaa karitsan paahtopaistista siivuja ja asettele ne tatti-pinaattipaistoksen päälle. Viimeistele annos vielä mintturaidalla ja tuoreella rosmariinin oksalla.

 

 

 

Seuraa meitä