Grilliomenaa ja vaniljajäätelöä

Maistuisiko jälkiruuaksi pähkinätäytteiset grilliomenat sulan suklaan, vaahtokarkkien ja jäätelön kera?

Grilliomenat

4 omenaa (valitse hapan lajike)

50 g voisulaa

50 g hasselpähkinärouhetta

50 g mantelirouhetta

4 rkl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

vaahtokarkkeja ja tummaa suklaata koristeluun, sekä vaniljajäätelöä

 

Voitele grillinkestävä vuoka hyvin ja poraa omenoista siemenkota pois. Sekoita voisula, pähkinä- ja mantelirouhe, fariinisokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Täytä omenat seoksella ja asettele vuokaan ja peitä vielä foliolla. Grillaa n. 200 asteessa n. 35-45 min omenoiden koosta riippuen. Hyvä niksi on grillata epäsuoralla lämmöllä, näin astian alla ei ole palavaa liekkiä eikä omenoiden pohjat pala. Loppuvaiheessa ripottele päälle suklaalastuja ja vaahtokarkkeja. Voit antaa suklaan ja vaahtokarkkien sulaa hieman itsekseen muutaman minuutin grillissä tai käyttää kaasutohotinta nopeuttamaan sulamista ja antamaan lisää väriä. Tarjoillaan vaniljajäätelön kera.

 

Seuraa meitä