Ribsit

Ribsit kuuluvat grilliin ja saavat makua yrttimaustevoista ja bbq-kastikkeesta.

 

Ribsit

5 kg porsaan ribsejä

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

bbq-kastiketta

 

nippu kesäsipulia

2 kpl tuoretta sokerimaissia

2 nippua naattiporkkanaa

suolaa ja pippuria

 

Yrttimaustevoi

150 g voita

1 dl persiljasilppua

1 dl timjamisilppua

suolaa ja pippuria

 

Ota ribsit pari tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele pintaan hieman oliiviöljyä. Kuumenna kamado isolla kasalla hiiliä jotta lämpö riittää useammaksi tunniksi. Voit laittaa ribsit grilliin kun lämpötila on n. 125 astetta. Ribsien koosta ja paksuudesta riippuen grillaus kestää n. 4-5 tuntia, matalammassa lämmöstä jopa kauemmin. Grillauksen aikana sivele ribseihin tasaisin väliajoin barbeque-kastiketta.

Kasvikset grillataan kokonaisina. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele grillauksen aikana maustevoita runsaasti. Maustevoin ainekset sekoitetaan keskenään. Kasvikset on hyvä sijoittaa kamadoon paistojärjestelmän avulla ribsien yläpuolella, jolloin niistä tihkuu makua myös lihoille. Vinkki! Ribsien glaseeraukseen voit käyttää myös kaupan valmiita barbeque-kastikkeita makusi mukaan.

Nauti sormin ja hymyile aterian jälkeen!

Seuraa meitä