Pizzaa kuumasta grillistä omalla kastikkeella

Kaikki rakastavat pizzaa. Ja parhaimmat pohjat paistuvat grillissä pizzakivellä. Ota talteen vinkit ja mehukkaan pizzakastikkeen resepti.

Pizzataikina (4-6 kpl)

1 kg 00-jauhoja

7 g kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)

20 g  suolaa

7 dl vettä

20 g extra-neitsytoliiviöljyä

 

Sekoita hiiva jauhoihin ja liota suola kädenlämpöiseen veteen. Yhdistä jauhoseos veteen joko yleiskoneessa tai käsin vatkaamalla, vaivaa taikinaa n. 10 min jotta saat hyvän sitkon aikaan. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa.

Laita taikina kulhoon ja peittele se kelmulla tiiviisti. Laita taikina vähintään 24 tunniksi jääkaappiin, voit käyttää taikinaa vielä 96 tunnin jääkaapissa olon jälkeenkin.  Tee taikinasta palloja haluamasi pizzojen lukumäärän ja koon mukaan. Laita taikinapallot kulhoon ja peittele kelmulla tiiviisti. Ennen leipomista jätä ne huoneenlämpöön vielä muutamaksi tunniksi lepäämään liinan alle.

Huom! Pizzapohjan muotoiluun kannattaa kuitenkin käyttää karkeampia vehnäjauhoja.

 

Pizzakastike

2 tlk kuorittuja tomaatteja

1/2 dl ketsuppia

20 g suolaa

20 g oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

reilu kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

ripaus mustapippuria

 

Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola, oliiviöljy ja poraa sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tomaattien joukkoon raastetut valkosipulinkynnet, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset kastikkeen joukkoon esimerkiksi puukauhalla. Anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Voit valmistaa kastikkeen jo edellisenä päivänä ja antaa sen olla jääkaapissa yön yli.

 

Muotoile pizzoista haluamasi muotoisia pizzoja, täytä makusi mukaan ja paista Mustang-pizzauunissa 300 asteessa 4-5 min, kunnes reunat ovat rapeita ja juusto on sulanut kullan ruskeaksi.

 

Seuraa meitä