Savustettua tonnikalaa, grillattua varhaiskaalia ja hapankaali-kimchiä

Useimmiten savustetaan lohta, mutta myös tonnikala toimii savun aromilla mainiosti. Kylkeen sopii erinomaisesti herkullisesti valmistetut kaalit.

Miedosti savustettua tonnikalaa, grillattua varhaiskaalia ja hapankaali-kimchiä

2 kpl tuoreita tonnikalapihvejä (200g/kpl)

Suolaa, pippuria, oliiviöljyä

 

Hapankaalikimchi:

200g hapankaalia

1 porkkana

1 paprika

kevätsipulia

pala retikkaa

1 tuore chili

pala tuoretta inkivääriä

ripaus chilijauhetta, suolaa ja sokeria

 

Grillattu kevätkaali:

puolikas kevät kaali

öljyä, suolaa, pippuria

 

1 lime

Ituja, silmusalaattia ja paahdettuja juureslastuja koristeluun

 

Aloita valmistamalla kimchi. Suikaloi kaikki ainekset ohuiksi suikaleiksi, raasta joukkoon inkivääri ja mausta chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Sekoita valmiin hapankaalin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan.

Halkaise kevätkaalista suuria lohkoja poistamatta kantaa, se pitää kaalin kasassa ja on grillattuna todella mehevää. Mausta suolalla ja pippurilla sekä valele kauttaaltaan öljyllä.

Kuumenna grilli kuumaksi n. 200-225 asteeseen ja laita kaalit grilliin. Paista kovalla lämmöllä n. 5-7 minuuttia välillä käännellen, jonka jälkeen voit siirtää kaalit grillin ylätasolle odottamaan tonnikalan valmistumista.

Laita savuaromirasiaan puruja n. 1 cm  ja siirrä rasia grillin polttimoiden päälle. Odota kunnes savua alkaa muodostumaan ja lisää suolalla ja pippurilla maustetut, sekä oliiviöljyllä pensselöidyt tonnikalat grilliin. Paista tonnikaloja n. 3 min puoli, muista pitää grillin kansi kiinni, ettei savuaromi leijaile taivaan tuuliin. Halkaise lime ja grillaa hedelmälihan puolelta kauniin värisiksi.

Kokoa annos ja koristele iduilla, silmusalaatilla ja vaikka paahdetuilla juureslastuilla!

 

 

Seuraa meitä