Karitsaa Kamadossa

Kamado-grilli sopii täydellisesti karitsanpaistin valmistamiseen. Kylkeen sopii parmesan-polenta ja minttu-punaviinikastike.

Karitsa

1 luullinen karitsanpaisti (n.2kg)

 

Marinadi:

5 – 6 kpl valkosipulinkynttä

1 dl dijonsinappia

1 dl silputtua timjamia, rosmariinia ja persiljaa

1 sitruunan mehu

1 dl öljyä

mustapippuria myllystä, suolaa

loraus hunajaa

 

Murskaa valkosipulit  ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero seos karitsan pintaan, laita liha vakuumiin tai tiukkaan kelmuun ja jääkaappiin maustumaan yönyli.

Nosta karitsanpaisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta ja  pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla. kuumenna grilli 250 asteeseen ja ota hyvä väri paistin pintaan, välillä käännellen. Tiputa grillin lämpötila n. 125 asteeseen ja jatka grillaamista epäsuoralla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 65 astetta jolloin paisti on sisältä vielä punertava ja mehevä (jos haluat täysin kypsän lihan, jatka kypsentämistä kunnes paistin sisälämpötila on n.75 astetta.). Kypsennykseen on hyvä varata aikaa n. 1-1,5h. Anna paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä n.20min ennen esillepanoa. Tarjoa Grillatun parmesan-polentan, minttu-punaviinikastikkeen ja kauden kasviksien kera!

 

Parmesan-polenta

Valmista polenta pakkauksen ohjeen mukaan, mausta suolalla, yrttisilpulla ja pippurilla, lisää parmesan raastetta joukkoon ja jäähdytä jääkaapissa jolloin se jämäköityy. Leikkaa polentasta grillattavia paloja ja grillaa halloumin tapaan kovalla lämmöllän. 2-3min puoli.

 

Minttu-punaviinikastike

2 dl punaviiniä

5 dl lihalientä

50g voita

2-3 salottisipulia

2-3 valkosipulinkynttä

rosmariinin oksa, muutama timjamin oksa

1dl fariinisokeria

1dl mustaherukkahyytelöä

suolaa

minttusilppua

 

Laita voi kattilaan ja freesaa sipuleita sekä yrttioksia hetki. ”poksauta” punaviini kuumaan kattilaan jolloin alkoholi haihtuu, lisää lihaliemi ja kastikkeen muut ainesosat ja keitä kokoon n.20min kunnes liemestä on jäljellä 2/3 osaa. Tämän jälkeen siivilöi kastike, tarkista suola ja lisää tuoretta minttusilppua joukkoon. Kastikkeen voi suurustaa halutessaan vielä maissitärkkelyksellä.

Seuraa meitä