Kylmäsavulohi kylmäsavugeneraattorilla

Kylmäsavustaminen on helppoa. Anna kalan graavaantua rauhassa ja savusta alle 20 asteen lämpötilassa. Kylmäsavugeneraattoria käyttämällä savustuksen voi tehdä missä vain suljetussa tilassa, jossa savu pääsee kiertelemään savustettavan tuotteen ympärillä.

Kylmäsavulohen valmistus Mustang-kylmäsavugeneraattorilla 

2 kg tuoretta norjalaista merilohifilettä

100 g laadukasta merisuolaa

ripaus sokeria

 

Suolaa fileet hyvin, lisää ripaus sokeria, kääri folioon ja anna lohen graavautua jääkaapissa vuorokausi. Kylmäsavustus tapahtuu joko grillissä tai savustukseen kehitellyssä astiassa. Lämpötilan tulisi pysyä alle 20 asteen, mitä voidaan kontrolloida mm. jääpaloilla tai kylmällä vedellä.

Savustusaika vaihtelee tottumusten ja mieltymysten mukaan. Miedomman savun maun saa jo 3-4 tunnissa ja voimakkaamman jopa 20-30 tunnin savustuksella.

 

Seuraa meitä