Härän sisäfile kirpeällä coleslawlla ja paahdetuilla bataateilla

Herkutellaan grillatulla härällä ja mukavan kirpeällä coleslawlla. Toimii takuuvarmasti!

Härän sisäfile

Kokonainen härän sisäfile

4 valkosipulinkynttä

½ dl oliiviöljyä

mustapippuria, ruohittua merisuolaa, timjamia

 

Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen grillausta, sekoita mausteet morttelissa tai tehosekoittimessa, hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua. Kuumenna grilli n.225 asteeseen ja grillaa härän filettä n. 5 min kovalla lämmöllä käännellen jolloin saat kauniin pinnan joka puolelle. Tämän jälkeen voit laskea grillin lämpötilaa reilusti 125 asteeseen, nostaa lihan pois epäsuoralta lämmöltä ja sulkea kannen. Paistomittarilla onnistut varmimmin, laita mittatikku lihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsä 70 asteisena, medium 60-65 asteisena ja raaka 51-55 asteisena.

Huomioitavaa on myös, että lihan kannattaa antaa vetäytyä 15 min folioon käärittynä ennen lihan leikkaamista. Vetäytymisvaiheessa lihan lämpötila nousee vielä n. 5 astetta.

 

Coleslaw

Pieni valkokaali

3 porkkanaa

1 osa väkiviinaetikkaa,  2 osaa sokeria, 3 osaa vettä (1-2-3 liemi)

 

Pilko kaali ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Sekoita etikka, sokeri ja vesi suhteessa 1-2-3 ja laita jääkaappiin tekeytymään grillauksen ajaksi.

 

Paahdetut bataatit

2 bataattia

valkosipulia, chiliä, mustapippuria, rypsiöljyä ja merisuolaa

 

Viipaloi bataatit pituussuunnassa n. ½ sentin paksuisiksi viipaleiksi ja höyrytä tai esikeitä kiehuvassa vedessä n. 5 min. Sekoita mausteet ja öljy tehosekoittimella sileäksi. Grillaa molemmilta puolilta kuumassa (200-225 astetta) grillissä ja penslaa mausteöljyllä välillä bataatteja käännellen.

 

Tarjoa siivuiksi leikattua sisäfilettä, limellä maustetun aiolin ja lisukkeiden kanssa.

 

Katso video ja seuraa Grillaa Mustangilla youtubessa!

 

Seuraa meitä