Talvellakin grillataan!

Talvigrillaus on nyt suositumpaa kuin koskaan. Rennointa ja hauskinta hyvän mielen kokkaustapaa ei laiteta enää kesäteloille.

Talvella grilliin sopii erityisesti tuhdit maut, kevyet herkut sopivat paremmin kesäkauteen. Kokeile herkullisia talveen sopivia reseptejä! Millainen grilli sitten sopii talvigrillaukseen parhaiten? Paras vaihtoehto on kannellinen pallogrilli tai muu hiiligrilli. Pallogrillin voi asettaa vaikka hankeen, kunhan se pysyy varmasti tukevasti pystyssä. Hiiliä tai brikettejä kannattaa varata runsaasti ja kätevä apu kuumien grillihiilien lisäämiseen kesken grillauksen on piippusytytin. Pienet kertakäyttögrillit toimivat hienosti suojaisessa paikassa etenkin retkeilijöille ja pitkän matkan hiihtäjille. Kaasugrilli katetulla terassilla on myös hyvä vaihtoehto, mutta muista huomioida, että kovassa pakkasessa kaasunsyöttö voi alkaa hyytyä.

Talvigrillauksessa on hyvä ottaa muutama seikka huomioon. Ehdoton tarvike talvigrillaajalle on grillihanskat. Hyvissä hanskoissa sormet pysyvät lämpöisinä ja grillauspihdit hyvin käsissä. Aloita grillaus vasta kun grilli on kuuma ja ota grillattavat huoneenlämpöön reilusti ennen grillaamista. Jos sää on kovin kylmä ja tuulinen ei grillin kantta kannata availla turhan tiuhaan, jotta lämpötila pysyy tasaisen lämpimänä.

MUSTANGIN PARHAAT VINKIT TALVIGRILLAAMISEEN :

  • Talvigrillaukseen pätevät samat säännöt kuin kesälläkin: Ota tuotteet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja marinoitumaan. Maut kannattaa pitää selkeinä eikä raaka-aineiden omia aromeja kannata peittää. Valmistele kaikki raaka-aineet ennen grillaamisen aloittamista, näin voit keskittyä vain grillaamiseen.
  • Grillin sijoituspaikan tulee olla suojaisa, jotta tuulen lennättämä lumi ei pääse
    kostuttamaan polttoaineina käytettäviä materiaaleja.
  • Käytä hiilien tai brikettien sytytämisessä apuna piippusytytintä.
  • Parila on erinomainen apuväline talvigrillauksessa, koska sillä on helppo pitää jatkuvaa lämpöä ja tasata lämpöä.
  • Pidä grillin kansi kiinni aina kun mahdollista, jotta lämpö pysyy tasaisena ja savu pääsee maustamaan ruokaa.
  • Laske ritilät ja parilat grillaamisen jälkeen hetkeksi lumihankeen. Välineet puhdistuvat näin helpommin.
  • Muista, että grillin käyttö rinnastetaan avotuleen. Avotulta koskevia säädöksiä tulee noudattaa myös talvella.
  • Huolehdi myös omista varusteista. Käsissä tulee olla kunnon grillihanskat ja jaloissa tukevat, lämpimät kengät. Vältä pitkiä kaulaliinoja syttymisvaaran takia.

Tutustu tästä hiiligrilleihimme!

 

Seuraa meitä