Tomahawk

Tomahawk on grillilihojen kuningas, jonka luu pitää sen erityisen mehevänä.

Tomahawk

Ota liha hyvissä ajoin (n. tuntia ennen) huoneenlämpöön ennen grillausta. Grillaa liha ensin grillin keskiosassa ja siirrä sitten epäsuoraan lämpöön vetäytymään. Mausta suolalla sekä pippurilla. Leikkaa lihasta haluttua siivuja.

Kikkaile suoralla ja epäsuoralla grillausmenetlmällä

Epäsuora grillaus on slow foodia parhaimmillaan. Suora grillaus on perinteinen tapa grillata. Siinä ruoka grillataan nopeasti korkeassa lämpötilassa suoraan kuumien hiilien tai polttimoiden päällä. Suora grillaus sopii erityisesti ohuille grillattaville sekä makkaroille ja vartaille. Epäsuorassa grillauksessa hiilet siirretään sivuille ja kaasugrillissä suoraan grillattavien alapuolella oleva polttimo sammutetaan, jolloin grillattavat kypsyvät kirjaimellisesti epäsuorassa lämmössä.

 

Resepti: Janne Töllinen

 

Seuraa meitä