Savustettu briejuusto

Savustaa voi käytännössä mitä vain ja vuodenajasta riippumatta. Myös juustot saavat savustaessa kerrassaan herkullisen lisämaun. Savustamiseen sopii erityisen hyvin esimerkiksi ranskalaista alkuperää oleva briejuusto.

Keskimäärin kokonaista briejuustokiekkoa savustetaan noin 15 minuutin ajan. Muista kuitenkin, että valmistusaika riippuu myös käytössä olevasta savustimesta ja lämpötilasta. Savuaromin vahvuus juustossa vaihtelee käytettyjen purujen laadusta ja määrästä riippuen. Savustuksessa yleisimmin käytetyt perinteikkäät leppälastut toimivat myös juuston kanssa, mutta halutessasi voimakkaampia makuja, voit kokeilla vaikkapa amerikkalaistyylisiä hikkorilastuja tai kevyempiä, hedelmäisiä kirsikkapuusta valmistettuja savutuslastuja. Kokeile aluksi kourallista savustushaketta ja lisää hakkeen määrää jos haluat vahvemman maun.

Briejuuston kaveriksi sopivat erilaiset hillot kuten viikuna- tai vadelmahillo sekä pähkinät. Halutessasi voit valuttaa juuston päälle myös hunajaa. Mikään ei estä käyttämästä lisukkeena hillon sijasta tuoreita marjoja tai vaikkapa granaattiomenan siemeniä.

Briejuuston kera nautittavaksi sopii mainiosti niin portviini kuin poreileva kuohuviinikin, tai joulun alla lämmin glögi.

 

verkkosivut_savustettu_briejuusto_kuvituskuva

Seuraa meitä