Kokonaisena grillattu kala

Grillattu kala on monen suursuosikki ja toimii niin kesällä kuin talvellakin. Kokosimme muutamia perusvinkkejä kalan onnistuneeseen grillaamiseen.

Grillattavaksi sopii erityisesti rasvaiset kalat, kuten siika, lohi, muikku ja silakka. Kala kannattaa grillata nahkoineen ja pään kanssa, muuten se voi helposti hajota. Nahka säilyttää myös erinomaisesti kalan oman mehevyyden.

Ihan ensimmäisenä kala suolataan ja halutut mausteet ja yrtit laitetaan kalan sisälle. Tilli on yleinen yrttimauste kalan kylkeen. Kokeilemisen arvoisia ovat myös persilja, basilika, korianteri, rakuuna ja ruohosipuli. Välimerellisiä vivahteita saa puolestaan oreganolla ja timjamilla. Tee vielä kalan pintaan sentin viiltoja ja lisää mausteet myös viiltojen sisään. Voitele pintaa muutamalla voinokareella.

Aloita kalan grillaus kuumassa grillissä noin 200 asteessa ja laske lämpötilaa hetken kuluttua. Mieto lämpö takaa paremman lopputuloksen, sillä kala kypsyy yllättävän nopeasti. Grillaa kala tasaisesti kummaltakin kyljeltä. Kala on kypsää kun evä lähtee irti kevyesti vetämällä, aika riippuu kalan koosta.

Kalan grillaamiseen on tarjolla myös erittäin käteviä apuvälineitä. Kalan voi grillata joko suoraan puhtaan parilan päällä tai käyttää kalan alla non-stick-grilliverkkoa, joka on helppo puhdistaa. Jos verkkoalunen puuttuu, voi samaan tarkoitukseen käyttää myös folioarkkia. Halstarit ovat myös oiva apuväline kalan grillaamiseen niin grillissä kuin avonuotiollakin.

Ja sitten mars nauttimaan herkullisesta kalasta!

 

kokonaisen_kalan_grillaaminen_kuvituskuva

 

Seuraa meitä