Kasviksia grilliin!

Monipuolista ja kevennä grilliaterioita kasviksilla. Voit korostaa niiden makuja erilaisin maustein ja öljyin. Kastike syntyy nopeasti maustamattomasta jogurtista, johon voit sekoittaa silputtuja yrttejä, valkosipulia tai vaikka fetajuustoa.

Esikypsyttämällä ja nyytissä nopeammin valmista

Kun esikeität kovat kasvikset, ne kypsyvät grillissä nopeammin. Jos kypsennät esimerkiksi pestyt perunat kokonaisina folionyytissä, aikaa menee niiden koon mukaan hyvinkin 45–60 minuuttia. Perunoiden halkaiseminen tai viipalointi nopeuttaa kypsymistä. Nopein tapa on keittää perunat lähes kypsiksi ja vain viimeistellä ne foliossa kuumentaen – mukana mausteet, valkosipuliviipaleita tai vaikkapa nokare tuore- tai homejuustoa. Folio kannattaa aina sipaista öljyllä.

Kasvisten käsittelyä grillissä helpottaa niille tarkoitettu pannu. Pilko ainekset sopivan kokoisiksi ja lisää niitä pannulle kypsymisjärjestyksessä. Ruoka valmistuu nopeasti, vaikka ainesten esikäsittely viekin hiukan aikaa.

Makoisia maisseja, tomaatteja, kesäkurpitsaa…

Säilötyt maissintähkät kypsyvät foliossa. Levitä tähkille maustevoita, paketoi ja kuumenna grillissä 6–8 minuuttia. Kääntele paketteja, jotta maissit paahtuvat tasaisesti. Poista tuoreista maisseista suojuslehdet. Voitele tähkät öljyllä ja grillaa käännellen noin vartin ajan tai vähän kauemmin, koon mukaan. Maissihalstari helpottaa käsittelyä. Tarjoa esimerkiksi sitruunamehulla tai Dijon-sinapilla ja soijakastikkeella terästetyn voin kera.

Paahda tomaatit puolikkaina ja kesäkurpitsat, munakoisot ja paprikat viipaleina grillin reuna-alueella. Sipaise tarvittaessa pintaan hiukan öljyä. Grillausalusta tasaa lämpöä ja auttaa pitämään grillin puhtaana.

Ja vielä hiukan jälkiruokaa, kiitos.

Useimmat hedelmät – jopa appelsiinit ja kiivit – sopivat grillattaviksi foliossa. Esikäsittele ja mausta. Fariinisokeri ja voi tekevät oikeutta omenoille ja ananakselle, sinihomejuusto aateloi päärynät. Banaanit voit laittaa kuorineen vaikka suoraan ritilän päälle. Grillaa tummiksi, kuori ja tarjoile suklaakastikkeen tai jäätelön sulostuttamina.

 

Seuraa meitä