Grilli mukaan piknikille

Piknik-retket, festarit ja autolomat kuuluvat vapaa-ajan viettoon siinä kuin grillaaminenkin. Kertakäyttögrillien tai kevyen, mukana kannettavan pikkugrillin avulla voit yhdistää nämä huvit näppärästi toisiinsa. Muista kuitenkin pitää hyvää huolta turvallisuudesta – niin omasta kuin ympäristönkin.

Käsittele kertakäyttögrilliä erityisen huolellisesti

Kertakäyttögrillissä paistaa ritilällisen makkaroita avotulen päällä. Alumiinifolion ja ritilän alla on puuhiiliä. Grilliä ei pidä koskaan käyttää sisätiloissa eikä edes teltassa – vaarana on häkämyrkytys sekä tulipalo. Palovaara syntyy myös siitä, että grillin pohja kuumenee huomattavasti. Käytä grilliä vain palamattomalla alustalla ja asenna grilliin sen mukana tuleva jalusta ohjeiden mukaan. Varmista, että grillin pohja on useiden senttien etäisyydellä alustasta ja samalla maasta. Metsäpalovaroituksen aikana grilliä ei saa käyttää lainkaan maastossa.

Kertakäyttögrilli kuumenee voimakkaasti. Älä siirtele sitä käytön aikana. Huolehdi siitä, etteivät lapset tai kotieläimet pääse koskettamaan kuumaa grilliä. Varmista myös, ettei grilliin lennä palavaa materiaalia.

Sammuta grilli huolellisesti kaatamalla sen päälle runsaasti hiekkaa tai vettä, niin että hiilet peittyvät kokonaan. Laita grilli roska-astiaan vasta, kun sen sisältö on täysin jäähtynyt. Varmista asia – jäähtyminen voi kestää useita tunteja!

Pikkugrillin hiilet vasta jäähtyneinä sekajäteastiaan

Turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää myös kannettavan pikkugrillin käytössä. Varmista, että grilli pysyy tukevasti jaloillaan. Anna grillin jäähtyä kokonaan, ennen kuin siirrät sitä. Ole erityisen tarkka siitä, että hiilet ovat täysin jäähtyneet, kun pakkaat ne sekajäteastiaan vietäviksi.

 

Seuraa meitä